Bro fra Riis Skov til Aarhus Ø

Er det dit eget ønske eller er du repræsentant for en forening eller gruppering?
Mit eget ønske
Beskrivelse
Hvis du i dag vil fra den grønne skov, eller Trøjborg og over til vores nye blå bydel, så skal du ud på en længere omvej og helt ind til Hjortholmsvej ved Østbanetorvet.

Der er ca. 700 meter fra Træskibshavnen til vejen der fører over til Øen, og så skal du ca. 700 meter ud igen. Afstanden over vandet er under 100 meter i fugleflugtslinje.

Broen kunne krydse vandet flere steder, men mit forslag er, at den konkret gik fra cirka hvor Træskibshavnen stopper og over til Aarhus Sejlklub / restaurant KP5.

Ved at lade den være cirka 100 meter fra indløbet, ville den nye bro ikke påvirke de store og gamle træskibe og de mange sejlere ved Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

Broen kunne udformes på mange måder, evt. ganske højt, eller med en sluse, så lystbådene stadig kunne være der og sejle ind og ud af den populære lystbådehavn.

Idéen om en genvej over vandet er ikke ny: I 2007 blev der foreslået en 1,2 kilometer lang bro fra lystbådehavnen til stranden i Risskov og der var et flertal et byrådet bag idéen.

(Kilde: Janus Boye)
Hvor skal outdoor-faciliteten placeres?

56.167152816399, 10.222628116608